mooiemomentenpot

Gun jezelf een mooie momenten pot!

In mijn coaching help ik jou bij het hervinden van je ware glimlach. En vandaag hoop ik daar een kleine bijdrage aan te leveren door het delen van deze mooie momenten pot.

Deze mooie momenten pot heb ik cadeau gekregen dit weekend. En naast dat het altijd leuk is om cadeautjes te krijgen, vind ik het idee achter deze mooie momenten pot heel waardevol. Deze pot vraag mij om de mooie momenten vast te leggen en te koesteren tot waardevolle herinneringen.

Waarom een goede momenten pot?

In ons leven zijn we heel goed in het benoemen van de dingen die niet goed gaan. De hele dag door ontstaan in je hoofd allerlei gedachten, zo’n 70% van onze gedachten zijn negatief. We weten dat je gedachten je stemming beïnvloeden en andersom. Negatieve gedachten leiden tot een negatieve stemming. Positieve gedachten maken over het algemeen dat je stemming positief is. Veel mensen die ik begeleid geven aan dat ze last hebben van negatieve gedachtes over zichzelf, ze ervaren (faal) angsten, twijfels en onzekerheden die een grote onrust veroorzaken in hun hoofd, hart en lichaam. 80% van deze negatieve gedachtes komen van je eigen overtuigingen over jezelf en de wereld. Overtuigingen kun je zien als een rugzak met ‘extra bagage/ballast’ die je de hele dag met je meedraagt, alleen zijn we ons er niet bewust van. Het voelt zwaar aan en het houdt je tegen om het leven vorm te geven zoals jij dat zelf wil.

Ik geef altijd de opdracht mee aan mijn coachees om voor het slapen gaan, stil te staan bij de vraag: ‘wat toverde bij jou vandaag die ware glimlach op je gezicht?’ Dat kan iets zijn waar je trots op bent, dankbaar voor bent of iets waar je blij of geraakt door bent die dag. Bewust vraag ik ze om te kijken naar wat ging er wel goed. Met de intentie om bewustwording te creëren en de negatieve spiraal van piekeren te doorbreken. Met het bijkomende voordeel dat je in slaapt valt met de fijne energie van de herinnering aan je ware glimlach. In plaats van dat je in bed ligt onder een donkere deken van piekeren en de slaap probeert te vatten.

Deze opdracht kan in het begin lastig zijn, zeker als je op dit moment in een depressie zit, overspannen of burn out bent of met trauma heling bezig bent. Maar het is niet onmogelijk weet ik uit eigen ervaring. Het vraagt wel doorzettingsvermogen en het vereist ook dat je het blijft proberen en jezelf liefdevol uitdaagt

Gisteravond heb ik zelf opgeschreven dat de geur en de temperatuur van de lente bij mij een ware glimlach tovert. Dit geeft aan dat de momenten niet altijd groots en meeslepend hoeven te zijn, integendeel. Kijk, ruik en voel wie of wat jou, vandaag die ware glimlach heeft bezorgd en koester deze!

Mijn vraag aan jou is probeer deze week eens iedere avond terug te kijken op de dag en op te schrijven wat jou die ware glimlach heeft bezorgd vandaag. Dat kan je bewaren in een mooie momenten pot, maar dat kan ook gewoon in een schrift. Schrijf het op, benoem het hardop en val met dat fijne gevoel in slaap.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Mocht je het leuk vinden, voel je vrij om je ervaringen hieronder te delen of als je dat liever rechtstreeks doet aan mij mag dat ook via PB of mail (michelle@michelletukker.nl).

Wil je na het lezen van deze tekst definitief afrekenen met jouw negatieve overtuigingen die jij nu iedere dag met je mee draagt, als een zware rugzak van ballast? Plan dan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in via www.michelletukker.nl of mail.
Zodat ook jij je leven kunt vormgeven vanuit vrijheid en mag zijn wie je bent!

Plaats een reactie