Gespecialiseerd in hulpverlening na incest, seksueel misbruik en/of seksueel geweld.

Een trauma dat te groot is om alleen te dragen. Ik ben er voor je, je mag er over praten, ik geloof in jou.

Als je seksueel misbruikt bent, is het heel gebruikelijk dat je je eenzaam, verloren, bang en verward voelt. Weet dat je niet de enige bent die dit meegemaakt heeft en geleden heeft. Je bent niet raar of gek. Er is niets mis met jou als mens. Het misbruik is niet jouw schuld. Jij bent onschuldig.

En er is een uitweg. Ik zie jouw kracht en moed. Ook jij hebt het vermogen om dezelfde mooie levenservaringen, prestaties en vervulde dromen te creëren. Heling is mogelijk. Je bent het waard om te helen en hiervoor te vechten. Kies voor een weg naar jouw helingsproces, kies voor een leven in vrijheid.

VAN TRAUMA NAAR HELING
Als ervaringsdeskundige weet ik hoe belangrijk het is om te leren praten over wat er is gebeurd. En ook hoe moeilijk en eng dat is. Zeker als er eerder niet naar je geluisterd is, als je schreeuw om hulp niet gehoord is. Als ervaren coach en hulpverlener ben ik gespecialiseerd op het gebied van incest en seksueel misbruik. Ik hoor je en ik geloof je. Wanneer je eerlijk begint te praten over je leven in een veilige en vertrouwde omgeving, kan jouw helingsproces starten.

you become free
bloem

Om te kunnen helen moet je eerst de duisternis aanschouwen. Je moet er juist naar toe, in plaats van er van weg te lopen, licht schijnen op je duisternis. Dat is doodeng, het is een confronterende weg, die je uiteindelijk zelf bewandeld. Maar je hoeft dat niet alleen te doen. Ik wandel met je mee. Je denkt misschien dat je die duisternis niet aan kunt. Daarom heb je het zolang weggestopt. Maar je bent sterker dan je denkt. En ik weet uit ervaring: het leven wordt lichter als je de duisternis confronteert.

MIJN GEHEIM HIELD MIJ GEVANGEN
Een wond, een trauma, pijn en verdriet; samen een groot geheim dat zo diep zat dat ik jarenlang niet in staat ben geweest om er met wie dan ook over te praten.
Ik had mezelf als kind al heel snel aangeleerd dat – om het seksueel misbruik te kunnen overleven – het belangrijk was om de pijnlijke en duistere herinneringen en gevoelens heel ver weg te stoppen. Het was er niet, het kón er niet zijn. Want als het er wel zou zijn, dan zou ik dat toch niet kunnen overleven?

Angsten, schaamte- en schuldgevoelens, wantrouwen en onveiligheid weerhielden me ervan om hulp te vragen en te aanvaarden. Ik had het heel diep in mij verborgen en leefde mijn leven ogenschijnlijk normaal voor de buitenwereld. Maar ondertussen putte het mij uit, fysiek, mentaal en emotioneel.

JE KUNT NIET GENEZEN WAT JE NIET KUNT VOELEN
Het wegstoppen van alle herinneringen en gevoelens lijkt logisch. Uit ervaring weet ik dat je dit lang vol kunt houden om te overleven. Maar pijn verdwijnt niet door er voor weg te lopen. Het blijft van binnen aan je eten, je leeft een ‘leugen’, voelt je eenzaam, gevangen en je put jezelf enorm uit. Het is te groot om alleen te dragen. De pijn wordt uiteindelijk alleen maar erger.

bloem_contact
TRAUMA CREATES CHANGE YOU DON'T CHOOSE. HEALING CREATES CHANGE YOU DO CHOOSE. MICHELLE ROSENTHAL

ER IS EEN UITWEG
Ik weet dat praten over incest en seksueel misbruik geen gemakkelijke stap is, je moet afstand leren nemen van de geheimen en de ontkenning. Je mag voorbij de schuld- en schaamtegevoelens leren praten over wat je aangedaan is. Je mag leren voelen dat je onschuldig bent. Dat het misbruik niet jouw schuld is. Door er over te leren praten, ervaar je dat het vertellen en delen van je verhaal de greep vermindert in plaats van dat het hem strakker maakt. Om te helen werkt het niet om je litteken uit te wissen of het te willen repareren. Heling betekent dat je je wond leert verzorgen.

Je bent het waard om hulp te krijgen

Ik gun het jou om voor jezelf te kiezen. Afstand te doen van de geheimen, ontkenning, schuld en schaamte en een leven te leiden vanuit wie je echt bent. In vrijheid, liefde, plezier, kracht en zachtheid. Je bent het waard om hulp te krijgen. Ook al was die er eerder niet voor je, hij is er nu. Vertrouw daarop, omarm het. We kunnen er niet voor kiezen een leven te leiden dat vrij is van pijn. Maar we kunnen er wel voor kiezen om vrij te zijn.

Levenskracht en levensvreugde

In mijn begeleiding ervaren cliënten erkenning, herkenning van hun klachten, gevoelens, gedachten en emoties. Niks is mij vreemd. Vol liefde en respect luister ik naar jouw verhaal. Als coach blijf ik naast je zitten, ook op de bodem van jouw diepste put. Samen breken we stap voor stap, steen voor steen jouw gevangenis af, in alle veiligheid en vertrouwen. Op jouw tijd en tempo. Ik ondersteun je graag in het je bevrijden van het verleden, van mislukkingen en angsten, van woede en fouten, van spijt en onverwerkt verdriet. Ik gun je dat je de vrijheid ervaart van het mogen zijn wie je bent en dat ook jij je levenskracht en levensvreugde mag hervinden in je hart en lichaam.