Logo Samengesteld Thuiskomen

Samengesteld Thuiskomen

Coaching en begeleiding voor samengestelde gezinnen.

vlinder lijntekening Michelle

Voel jij je ongelukkig in je samengestelde gezin?
en
Worstel jij ook met het runnen van je samengestelde gezin?

  • Voel jij je eenzaam en onbegrepen in je samengestelde gezin?
  • Ben je moe van alle frustraties waar je steeds tegen aan loopt?
  • Heb je het gevoel dat je op eieren moet lopen?
  • Of dat je klem zit tussen de verschillende partijen?
  • Heb je het gevoel dat jullie relatie en de kinderen onder deze spanningen lijden?

Doe er iets aan!
Het kan anders!

Om van een samengesteld gezin een succes te maken is meer nodig dan het graag willen en leren van de fouten uit het eerste huwelijk.
Twee gezinsculturen worden samengevoegd.
Twee opvoedingsstijlen ontmoeten elkaar.
Twee sets waarden en normen komen samen.

En ieder lid van het samengestelde gezin neemt zijn eigen rugzakje mee.
Een samengesteld gezin is dus nooit zo onbevangen als een kerngezin wat van start gaat.

Dagelijks helpen wij vastgelopen samengestelde gezinnen om met meer begrip, compassie en liefde naar zichzelf en de andere gezinsleden te kijken. In onze coaching geven wij systemische inzichten en werken wij aan het vergoten van het bewustzijn over hoe het werkt en voelt binnen een samengesteld gezin. Hierdoor komt er meer rust en plezier in het samengestelde gezin. En komt ieder gezinslid in harmonie thuis. Heeft iedereen een plek. En wordt ieder lid gezien en gehoord.

handen
Foto Els en Michelle

"Samengesteld Thuiskomen" is de samenwerkingsvorm tussen Els Edelbroek en Michelle Tukker.
Ons doel is om het fenomeen samengestelde gezinnen bespreekbaar te maken, taboes te doorbreken om zo van samengestelde gezinnen een succes te maken.

Beide zijn wij professionals op coachingsgebied, in de pedagogiek en kindercoaching. Tevens zijn wij ook ervaringsdeskundige Els als stiefmoeder en ik zelf als kind van gescheiden ouders en opgegroeid in een samengesteld gezin.

Wij bieden begeleiding aan samengestelde gezinnen en persoonlijke 1 op 1 coaching voor stiefmoeders en kinderen. De coaching is altijd op maat en passend bij het gezin, de fase en de problematiek die er speelt.
Voor meer informatie neem dan contact op via samengesteldthuiskomen@outlook.com of via 06-28789951 (Michelle Tukker).

  • vlinder-wit-links

    Els Edelbroek

In 1999 kwam Els 'de liefde van haar leven' tegen en werd ze plotseling stiefmoeder van 4 kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar.  Haar relatie miste aanvankelijk onbevangenheid en vrijheid, omdat er al kinderen waren en zij allemaal een rugzakje hadden. Een samengesteld gezin starten is een wezenlijk anders dan het starten van een kerngezin. Ze heeft een coachingspraktijk voor stiefmoeders, Vrijuit Leven, omdat ze door ervaring weet dat stiefmoeders wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ze is erg blij met de samenwerking met Michelle, waarmee zij zich samen richten op samengestelde gezinnen als geheel, als nieuw systeem en daarmee anders dan een kerngezin.